Välj en sida

Om oss

Varför vi skapade Askersund Outdoor

Bakom Askersund Outdoor finns många yrkesskickliga människor som gemensamt har ett brinnande intresse av att utforska friluftslivet. Vår resa startade i en kajak på Vättern och är idag en verksamhet som skapar och förhöjer upplevelser för människor som söker ett meningsfullt friluftsliv. Sedan 2020 ingår Askersund Outdoor i NOA Nordic Outdoor Adventures AB. 

2016

Under en filosofisk paddeltur får grundaren Michael Malmborg en vision att bygga Sveriges största outdoorfestival i Askersund. Idén presenteras för kollegorna Lars Wallin och Max Ahlstedt som blir medgrundare till Askersund Outdoor Festival. Konceptet utvecklas som inom kort inriktas på en verksamhet med ett center för friluftsliv i formen av ett Base Camp.

2017

Företaget Askersund Outdoor AB bildas och upprustningsarbeten påbörjas på Borgmästarholmen. Premiär i maj 2017 för den första Askersund Outdoor Festival. Branschledande varumärken, företag och organisationer samverkar i evenemanget. I samband med premiären invigs Base Camp på Borgmästarholmen, Askersund. På Base Camp erbjuds spektakulärt boende i trädtält, aktiviteter med utrustning, bistro med fullständiga rättigheter, tältbastu vid kajakbryggan. Barnveckan Outdoor Kids sjösätts i juli i samarbete med Sparbanksstiftelsen Nya och Swedbank. De första företagskunderna bokar konferenser, personalaktiviteter och kick off’s på Base Camp.

2018

Inspirerade av ”outdoor cooking” i Queenstown NZ öppnar Base Camp ett riktigt utekök med träkolsgrillar och matlagning ute. Renata Chlumska tillsammans med några multisportare och en kustjägare pilottestar Ekoloppet under Askersund Outdoor Festival. Sommaren 2018 kännetecknas av århundradets värmebölja vilket ger många besökare till Base Camp.

2019 

Ekoloppet sjösätts med deltagare i friluftsklass. Upplägget är ett äventyrslopp i tre etapper vandring, paddling och cykling med självförsörjning längs banan. Loppets målgång är Askersund Outdoor Festival. Nordens största outdoor-retail, Fenix Outdoor Group, förlägger sina Friluftsdagar till Base Camp. Företaget byter namn till AO Outdoor Adventures AB och tar samtidigt initiativ till Outdoor Festival STHLM i syfte att expandera verksamheten.

Den 28 november 2019 föds ett nytt partnerskap med LVLS Group AB. Utifrån några passionerade möten med Per Spångberg och Linus Granborg utvecklas affärskonceptet ”Outdoor Goes Tech”. Idén bygger på förena ett levande friluftsliv med en digital plattform, därigenom markant tillgängliggöra och förhöja upplevelsen för alla friluftsmänniskor.

2020

Verksamheten fortsätter i ett nytt joint venture i bolaget NOA Nordic Adventures AB. Ekoloppet flyttas till början av oktober p.g.a. Corona-situationen. Askersund Outdoor Festival ställs in. Outdoor Festival STHLM planeras till 3 – 5 september 2021. Lansering av en första digital plattform planläggs. En spännande världsomspännande resa tar form för NOA.